Eerste week - Reisverslag uit , van Nathalie Tilon - WaarBenJij.nu Eerste week - Reisverslag uit , van Nathalie Tilon - WaarBenJij.nu

Eerste week

Door: Nathalie

Blijf op de hoogte en volg Nathalie

30 Juni 2009 | ,

Deze eerste week was rustig zoals ik al schreef. Vrijdag met Margarita naar Parque Arauco, grote Mall, om een cadeautje voor Martin, haar kleinzoon, te kopen. Daarna naar het huis van Hermann en Coté gegaan daar once gegeten. Zaterdag thuis gebleven, zondag alvast spulletjes gekocht voor appartement en gisteren was het een vrije dag hier en zijn we met familie naar de film geweest om de verjaardag van Martin te vieren we zijn naar de film Up geweest een animatiefilm was wel leuk de film had allemaal levensboodschappen zoals vaak bij kinderfilms zijn ze ook heel leuk voor volwassenen en daarna taart gegeten bij Hermann thuis.

Vandaag is Rosa jarig vanavond viert ze haar verjaardag bij een ander Nederlands meisje thuis. Verder heb ik familie gebeld en ticket geboekt naar Antofagasta, in het noorden van Chili. Ik ga daar 9 juli naartoe en kom 17 juli terug. Plan is om ook 2 dagen naar Iquique te gaan, stad boven Antofagasta. Mijn nichtjes en neefje hebben dan vakantie dus hopelijk kan een van hen of allemaal mee zou leuk zijn maar dat zie ik wel als ik daar ben.
Verder heb ik mn cv naar enkele hostals gestuurd en reisbureaus maar weet niet of ze gaan reageren. Want sommigen hebben gevraagd om een foto bij je cv en dat heb ik niet en vind ik ook nergens op slaan Het is hier erg gebruikelijk om dat te vragen, hoewel het ook hier bij de wet verboden is. Dus ik ben benieuwd of ze ondanks mijn absente foto contact gaan opnemen.
We zullen zien. De sleutel van het apartement krijgen we niet morgen, woensdag 1 juli, maar maandag 6 juli dus moeten even wachten met verhuizen. Verder gaat alles goed, heeft hier flink geregend zondag maar voelde me daardoor extra thuis :-)

Hier heerst dat varkensvirus erg, naast de gewone wintergriep er zijn al zeker 7 doden door de varkensgriep in Chili. Vooral in het zuiden van Chili waar het kouder is zijn er veel besmettingen er is ook een telefonische hulplijn die je kan bellen als je de symptomen hebt. Je moet bellen als je meer dan twee dagen hoge koorts hebt en ademhalingsmoeilijkheden hebt. De centros de salud, gezondheidscentra zijn overvol en mensen moeten uren wachten voordat ze onderzocht worden. Veel handen wassen en in de gaten houden wanneer je ziek wordt dus. Gisteren zei iemand trouwens dat ze de koudste nacht gelukkig al gehad hadden, dat was 24 juni... dus dat het nu ´s nachts niet meer zo koud wordt?!?! dus het wordt alleen maar warmer vanaf nu snap niets van die winter hier. Ben wel blij dat ik de Nederlandse winter ga overslaan.

In December zijn hier presidentiele verkiezingen. Als je wilt gaan stemmen moet je je eerst inschrijven. Weet niet of ik me nog zou kunnen inschrijven of dat dat al geweest is, maar zou zowieso niet gaan stemmen want ik weet helemaal niet wie wat bij welke partij hoort en wat welke partij doet en beloofd. Vind het op zich we leuk hier te zijn als er een nieuwe president wordt gekozen. Weet niet of er vrouwen meedoen deze keer.

• 30 Juni 2009 - 17:41

Rosita Uit Suriname :

Hallo lieverd,
    Eindelijk een reactie van 'je tante'. Had nogal moeite om de draad weer op te pakken na onze 'mini zwerftocht' door Europa; dat lui-lekker-leven van enkele weekjes. Ben gelijk begonnen met de hoognodige zaken af te handelen en ben nu eindelijk eraan toe gekomen mijn 'look-alike-regarding-manners' nichtje te schrijven.
    WELKOM in Chile en geniet flink van alles. Groeten aan jullie familie aldaar, al ken ik enkele van hen alleen maar van foto's.
    Succes met je sollicitaties en vooral veel geluk in je Chileense woning.
    Beste wensen en liefs, ook van Ingo die zichzelf heeft geplaatst voor de TV om naar tennis, golf en voetbal te kijken. (Niet in die specifieke volgorde). 1 juli vieren wij bij ons "Keti-Koti", afschaffing van de slavernij (1863). Is nationale feestdag (en kan iedereen weer feesten, extra luieren en zich de volgende werkdag ziekmelden)
    Bosi's en Brasa's

• 03 Juli 2009 - 10:11

Carla:

Heeeeee Nathalie, ik heb je adres weer gevonden. Goed te horen dat je het weer zo naar je zin hebt en je lekker thuis voelt.
    Inmiddels ben je waarschijnlijk al verhuisd. Hoop dat het je bevalt in het nieuwe huis. Vast wel. Lijkt me gezellig om in een hostal te werken. Zou leuk zijn als het lukt. Fijne tijd in Antofagasta. Grappig, lang lang geleden (26 jaar!) was ik in Iquique. Time flies. Ik kan me voorstellen dat je het gevoel hebt maar een week in Nederland te zijn geweest. Nou meis, geniet lekker en veel plezier in je nieuwe huis. liefs Carla

• 04 Juli 2009 - 06:12

Arlen:

Veel plezier in je appartement! En natuurlijk ook met de rest.
    Groetjes daar.

Kus,

Arlen

• 06 Juli 2009 - 21:26

Joha + Arlen:

Tsjik!!
    Wij (voornamelijk jooha..) willen je heel veel plezier wensen!! En ik (Joha) mist je heel erg!
    Kuszzzz