Paaseiland en nog drie weken te gaan - Reisverslag uit , van Nathalie Tilon - WaarBenJij.nu Paaseiland en nog drie weken te gaan - Reisverslag uit , van Nathalie Tilon - WaarBenJij.nu

Paaseiland en nog drie weken te gaan

Door: Nathalie

Blijf op de hoogte en volg Nathalie

27 Juli 2007 | ,

De reis naar Paaseiland is geboekt, van 8 tot 13 Augustus zitten we daar, het schijnt daar zo´n 22 graden te zijn, dus dat is wel lekker. Hier in Santiago is het met 18 graden ook erg aangenaam. De familie had de eerste dag (zaterdag) wel wat regen meegenomen vanuit NL, maar het is nu lekker weer.

Ik zit nu in de bibliotheek van het ziekenhuis en het is toch best een raar idee dat dit de laatste dag is... Het is veels te snel gegaan, normaal gaat een stage al snel, maar in een ander land, een andere omgeving en met nieuwe indrukken gaat het dubbel zo snel. Over precies drie weken, vrijdag de 17e, zijn we allemaal weer thuis. Ik heb wel zin om naar huis te gaan, maar dan meer zo´n ¨ik wil naar huis toe¨- gevoel als je terugkomt van vakantie. Je wilt eigenlijk nog veel langer blijven, maar het is ook wel weer leuk om je eigen omgeving, kamer, vrienden, stad etc. weer te zien.
Ik denk dat ik maar gewoon weer ga beginnen met sparen voor een volgende reis :-)

Gisterochtend vroeg om 08:00 naar Immigratiedienst (daar waar ik drie uur heb gewacht!) gegaan om alsnog een visum aan te vragen zodat ik geen probleem heb als ik het land uitga. Mijn moeder was mee en heeft als Chileense gevraagd wat ze in mijn geval moest doen. Een hele aardige meneer heeft haar verteld dat er in hetzelfde gebouw, een verdieping erboven, advocaten zaten die zich bezighielden met visa. Daar zat een man, die ons weer (een beetje dan) begon uit te lachen toen we de situatie uitlegden.
¨Je kan toch geen visum geven aan een Chileense¨. Hij bevestigde dus weer dat: ik voor de wet Chileense ben. Dat is geen officiele papieren hebt maakt dus niet zoveel uit, het gaat om het feit. Op zich snap ik het ook wel, het is alsof ik een Nederlands visum aan ga vragen...

Maar goed, er schijnt een ´speciale´ wet te zijn voor die soort gevallen (ik wist altijd al dat ik speciaal was :-) ). Ik moet vóór 16 Augustus met mijn paspoort, certificaat inschrijving Chileense consulaat en vliegticket bij de immigratiedienst een papiertje aanvragen waarop staat dat ik eenmalig zonder problemen het land uit kan. Dit papiertje is tien dagen geldig. Dan heb ik geen problemen, dus dat is ook ´opgelost´. Dus ik ga helemaal Nederlands terug; geen Chileense nationaliteit, geen Chileens paspoort, geen RUT, geen Chileense identiteitskaart, maar... ik neem wel heel veel Chileense bureaucratische ervaring mee!

• 28 Juli 2007 - 19:29

Kim:

Ik hoop dat je het naar je zin hebt met je familie. Ik ga 16 augustus op vakantie naar Madeira, dus net voordat jij terugkomt. 30 augustus ben ik weer terug en dan kom ik je snel een keer opzoeken. Paaseiland lijkt me erg leuk.

Liefs

• 30 Juli 2007 - 13:45

Thijs:

Leuk dat jullie nog naar Paaseiland gaan! lijkt me ook erg interessant! zo te horen stelt die winter in chili niet veel voor.. 18 graden.
    Veel plezier nog de laatste weken! X Thijs!

• 01 Augustus 2007 - 16:11

Karin Skuric:

Wat leuk dat jullie binnenkort op Paaseiland zitten.Hoop dat het met iedereen goed gaat. Was het trouwens raar, Nathalie, om iedereen weer te zien?
    Ik wens jullie een hele fijne tijd
    Dikke zoen van de Skurici

• 02 Augustus 2007 - 07:27

Arlen:

Wat goed zeg dat jullie naar Paaseiland gaan!! Ik ben echt jaloers!!!!!!!
    Geniet nog de laatste weken, en tot snel alweer!

X Arlen