Weekend Villa Alemana, Viña en Valparaiso
Door: Nathalie
Blijf op de hoogte en volg Nathalie
02 Augustus 2007 | ,
Zaterdag naar Villa Alemana gegaan (daar woont de meeste familia van zowel Méndez als Gonzalez). Eerst bij Lilian almuerzo gegeten, daarna bij Julia once gegeten en ´s avonds een asado gehouden bij Sylvia thuis (zus van Lilian). Zij woont nu in het huis van Mami Rosa. Mami Rosa is de moeder van mijn oma en dus de oma van mijn moeder... snappen jullie het nog? Mijn moeder (en wij natuurlijk ook) vond het heel erg leuk om haar neefjes en nichtjes weer te zien, na ruim 34 jaar! Het was heel gezellig en heel laat geworden. We bleven in het huis bij Julia slapen, zij heeft achter haar huis een klein huisje waar wij sliepen.
Zondag kwamen Claudia, Gonzalo, Jenny, Rodrigo en hun kinderen almuerzo eten bij Julia. Daarna naar Limache gegaan, dorp vlakbij, daar woont Gustavo (broer van Lilian en Sylvia). Hij is ziek geweest, hij heeft iets aan zijn hart en heeft een longontsteking gehad. Nu gaat het beter met hem en gingen wij hem dus opzoeken. Daarna naar huis en maandag naar Viña del Mar geweest. Daar heeft mijn moeder gewoond, ze heeft allemaal, voor haar, bekende plekken laten zien.
Maandag avond naar Tia Tato gegaan, zij is de zus van mijn oma. In April dit jaar is haar oudste dochter overleden. haar kleinkinderen Fransisco en Jocelyn wonen nu bij haar thuis.
Jocelyn was bij haar vader, maar Fransisco was er wel. Ook was er een ander nichtje (Quena) van mijn moeder met haar zoon (Marco).
Dinsdag met Franco (zoon Julia, broer Claudia en Jenny) naar Valparaiso gegaan, we hebben daar lekker vis gegeten. En uiteindelijk gisterochtend vroeg met de bus terug gegaan naar Santiago, kleren gewassen en nu moeten we over uur weg om het vliegtuig pakken naar Calama, in het Noorden. Vanuit daar gaan we tours maken naar Valle de Luna, Valle de Muerte en naar de geisers. Zaterdag gaan we een dagje naar Antofagasta om daar een zus van mijn opa (tia Pety) en haar kinderen en kleinkinderen op te zoeken.
Maandagochtend komen we terug in Santiago en dan gaan we woensdag (8 augustus) naar Paaseiland tot maandag 13 Augustus. Dan hebben we nog twee dagen vrij en dan zitten we alweer in het vliegtuig op weg naar Nederland...
05 Augustus 2007 - 11:07
Thijs:
Hey. leuke foto's van de familie! Geniet van de laatste weken! Spreek jullie snel. Groeten Thijs!