Druk weekend - Reisverslag uit , van Nathalie Tilon - WaarBenJij.nu Druk weekend - Reisverslag uit , van Nathalie Tilon - WaarBenJij.nu

Druk weekend

Door: Nathalie

Blijf op de hoogte en volg Nathalie

19 Maart 2007 | ,

Zaterdag naar Tia Tato geweest in Villa Alemana, was echt heel erg leuk. Ik kende haar al omdat zij in Nederland is geweest toen ik acht jaar was. Tia Tato is de jongere zus van mijn oma. Ik was er samen met Margarita en Tito en hun kleinzoon Martin heen gegaan. Ik heb de man van Tia Tato ontmoet en een neef (Chumi) van mijn moeder en zijn vrouw. En een andere nicht van mijn moeder (Lilian) die allebei ook in Villa Alemana wonen.
Heb daar voor het eerst ¨Pastel de Choclo¨ gegeten. Een typisch Chileens ovengerecht met kip, ui, olijven en mais. Thuis eten wij daar een variant van ¨Pastel de papas¨.

´s Avonds met een vriendin van Claudia, mijn nicht die is getrouwd, meegereden naar de bruiloft in Limache. Claudia zag er supermooi uit, als een poppetje, ze had een mooie witte jurk aan en haar haar opgestoken. Het was een mooie witte kerk in het centrum van Limache.

Wat wel raar was, ik stond in de kerk en ik wist dat de helft familie was, maar ik kende ze niet! Dat was een heel raar idee. Later op de receptie in Olmué ben ik voorgesteld aan diverse familieleden. Ik keek echt m´n ogen uit en deed m´n best te onthouden wie nou wie was en wat de conectie met mij was. Ik heb me wel 100 keer voorgesteld... Sommigen dachten dat Nana (mijn oma) mijn moeder was, dat ik de dochter was van Pedro (mijn oom) of dat ik gewoon een vriendin van Claudia was. Uiteindelijk ontdekte ik dat het het makkelijkste was om te zeggen dat ik de kleindochter van Octavio Mendez was, hem kenden ze allemaal wel.

Het was een hele mooie bijzondere avond. De bruiloft was erg mooi met alles erop en eraan. Het was supergezellig, we hebben lekker gegeten met +/- 120 man en lekker gedanst en ik heb er in één avond veel ooms, tantes, neefjes en nichtjes bijgekregen! Van de meeste familieleden heb ik nu een nummer dus die ga ik in een van deze zes maanden bellen. Iedereen vond het ook ontzettend leuk dat de rest van de familie komt!

Gisteren rond vijf uur ´s middags thuis gekomen, was meegereden met een tante en twee nichtjes die ook terug moesten naar Santiago. Verder rustig dagje gister want ik had niet zoveel geslapen in de cabaña.

Ik heb ontdekt dat ¨klein zijn¨ een Mendez tic is. Op de bruiloft, en zowieso hier in Chili, ben ik niet klein maar heb ik dezelfde lengte als iedereen, I love Chili!!!

Heb nog geen internet op mijn kamer, de man die het zou regelen was niet langsgekomen vrijdag. Carmen heeft net iemand anders gebeld die vanavond, hopelijk, komt want internet doet het helemaal niet in het huis en de telefoon doet het ook niet altijd.

• 19 Maart 2007 - 18:06

Pedro:

Wow!!..seguramente te encontrastes con familia que yo tampoco conozco. Me parece muy gracioso conocer tanta familia en una noche. Bueno, por lo menos ya sabes que por aqui solamente tienes una parte muy minima de aquella familia. Aun te falta por conocer tu familia en el Suriman!.....Estoy curioso por leer algo de tu practica. Talvez tambien encuentres familia por ahi.
    Sigue pasandolo bien.
    Besos, Pedro
    ps.: espero que tomes hartas fotos.

• 19 Maart 2007 - 19:12

Jeffry:

waaaa vetttt een land vol kleine mensen woehoe daar ben ik dus lang ofzo hahahah
    maar cool om je verhaaltjes te lezen ben wel jaloers maargoed ik moet nog ffe sparen en een beslissing maken dus
    groetss
    jeffry

• 19 Maart 2007 - 21:26

Sofia:

Heeeee GROTE zus!
    alles goed?hier ben je nog steeds klein hoor hahah ga je nu daar voor altijd blijven?:p Mjaaa ik ben me mobiel kwijt!!! heel erg, maar oma uit suriname kwam om dat probleem te verhelpen "if you know what i mean;)" maar duss... weet je dat ik al bijna jarig ben? ga je wat sturen? haha nee hoeft niet hoor me, haar zit nog steeds goed. maar ik ga slapen want ik moet morgen vroeg opstaan.. Doeeegg XXX Sofia..

• 19 Maart 2007 - 22:48

Cecilia:

Meisje, ik geniet van al je verhalen en van alles wat je daar doet!:) Ik denk dat ik Isabel Allende gaat bellen voor het maken van een boekje! Ik heb je altijd gezegd dat de familie groot is, nu zie je dat met je eigen ogen. Ik ken ook niet iedereen. Dus ben ik blij dat als ik daar kom, je me gaat vertellen wie ze allemaal zijn. Gek, hoor!;)

Besitos!

• 20 Maart 2007 - 12:36

Fardiyah:

Was een week niet in staat mijn emails te lezen dus.... alle avonturen achter elkaar gelezen. Wat een druk sociaal leven heb je meid! Het lijkt één groot familie-avontuur i.p.v. een logopedie stage (ha, ha!!) Nou, keep in touch. Besito, Fardiyah

• 20 Maart 2007 - 16:27

Kim:

Vast een fijn gevoel om je niet zo klein te voelen. Daar heb ik jou normaal voor. Misschien moet ik gewoon heelveel chileense vrienden gaan maken.

Liefs

• 20 Maart 2007 - 19:09

Devlin:

Hey hoe gaat het daar in Chilli?
    Hou het rustig groetjes van mij en de Omegam Crew

• 21 Maart 2007 - 13:12

Rosita En Ingo:

Lieve nichtje,
    Zoals altijd genieten wij van je leuke verhalen, en dan zijn 't geen "fiction", ook nog. Je hebt een verborgen talent: Schrijven!
    Je zal je 'raar' maar toch heel happy hebben gevoeld in de kerk tussen alle onbekende familie, he?! Ingo en ik dachten bij onszelf: Goed dat je de Spaanse taal meer dan goed beheerst; dat zou wat worden als je ook nog de taal niet kende....haha.
    Wanneer je bij ons in Suriname bent zullen we je flink wat 'Sranan' leren..Be good and Happy.
    Love and kisses