All by myself
Door: Nathalie
Blijf op de hoogte en volg Nathalie
07 Mei 2007 | ,
Dus ´zelf´ de was doen gaat niet helemaal door. Wel al zelf gekookt, was alleen veels te veel. Zaterdagavond zouden Fransisco en Carlos langskomen, maar dat ging niet meer door dus ook gerelaxed en wat voorbereid voor stage en zondag idem. Ik snap alleen nog niet helemaal het warme water en de kachel! Het warme water komt uit een thermo dinges, die je aan moet zetten en dan het water opwarmt ofzo, maar... ik moet hem niet de hele dag aanlaten omdat het anders een te dure rekening wordt, zegt de eigenaresse. Maar dat vind ik zelf geen goed idee. Want ik had het uit gedaan vrijdagavond en wou zaterdagochtend douchen en had alleen koud water. En het duurt echt bijna twee uur voordat het water ´opwarmt´. Kan ik het net zo goed zelf gaan opwarmen! Oh wat ben ik toch een verwend nest...
En de kachel snap ik ook nog niet het is een groot log ding waar ik iets in moet doen, ik vermoed gas, maar dat weten Carlos en Fransisco wel hoop ik. Is nu wel wat frisser aan het worden dus dat moet ik deze week regelen. Internet moet ik ook nog aansluiten. Blijkt dat degene die voor mij in dit huis zat het heeft afgesloten en dat ik het opnieuw moet aan laten sluiten. Dus dat is ook een project voor deze week.
Stage gaat goed, ik heb gemerkt dat Victoria veel directer is met patiënten dan wij in Nederland en dat ze vaak ´God´ erbij haalt. Bijv. met kinderen die komen voor controle en alleen de ´r´ niet blijken te zeggen door het verwervingsproces van de klanken zegt ze tegen de ouders ¨Je moet blij zijn met een gezond, mooi, slim kind, het is een kwestie van ontwikkeling¨. Ik vind dat wel goed maar weet niet of ik dat zo direct zou zeggen. Het zou hier in Nederland net lijken alsof je het probleem wegwuift.
Of ze zegt tegen de kinderen, die op controle komen van 4 jaar, en die nog een fles gebruiken of een speen ¨Gebruik je luiers?¨ Kind zegt dan natuurlijk ¨nee¨. ¨Wie gebruiken er luiers? ¨Baby´s¨ ¨Gebruiken baby´s ook flesjes en spenen?¨ ¨ja¨ ¨Maar jij bent toch geen baby?¨ ¨Nee¨ Ze confronteert het kind meteen met het feit dat het niet normaal is dat hij/zij nog een fles of speen gebruikt¨ Ze zegt dan ook tegen de moeder ¨Mama, ze is toch geen baby meer, ze is een grote meid en die drinken uit een beker¨ In Nederland doen we dat ook wel maar dan iets meer ¨pedagogisch verantwoord¨, een kind in Nederland zou in huilen uitbarsten ¨Ze noemt me een baby!¨
Is wel leuk om te zien dat verschil. Bij oudere kinderen doet ze dat ook, die niet goed spreken ¨Je wilt toch niet dat ze je gaan pesten met hoe je praat, daarom moeten we nu deze oefeningen doen¨ Ze draait er niet omheen maar zegt meteen waarom ze hem eigenlijk wil helpen. En bij patiënten op de afdeling zegt ze soms ¨Heb vertrouwen in God¨ of dan zegt ze samen met een patiënt die afasie heeft ¨El padre nuestro¨ weet niet hoe dat heet in het Nederlands een soort versje die iedere Chileen kent, en ik niet dus...Zij is niet eens heel erg religeus, maar bijna iedereen in Chili is katholiek dus bijna iedereen die kent dat versje en heeft er steun aan als je zegt ¨Heb vertrouwen in God¨.
07 Mei 2007 - 18:16
Sofia:
Een eigen huissie.. yaaay!!
gelukkig verveel je je niet.
ik wel:p
vakantie is bijna afgelopen:(:S
je moet je berichtjes beginnen met:
Dear Diary..
hahah dan is het echt zo een boek. oo! en als je dan helemaal klaar bent met al je berichtjes moet je er een boek van maken! net als Bridget Jones Diary. Weight:
Sigarettes:
Units of alcohol:
hahah Grappug:P! mjaaa ik zal je niet meer verder vervelen...
Doeeeeeeg! XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX -
07 Mei 2007 - 20:03
Nana .:
hola mi Niña !! por fin en departamento te felicito por las fotos se puede apreciar que es lo que tu deseabas me alegro mucho; y que bueno que tengas todo a tu alrededor ;y que sigas con tus actividades sin problemas ; y recibiendo experiecias que te agradan ; y de hecho lo demuestras con lo que nos cuentas ; hasta una proxima ; y muchos besitos de quien mucho te quiere .
yo .
07 Mei 2007 - 21:57
Thijs:
Hey lieve! Leuk dat je nieuwe huis je bevalt. Zal wel wennen zijn idd. Na dat hotel waar je eerst zat!
Dat verwarmingsding in je huis is een boiler, net als in kroatie weet je nog. Die boiler moest je ook aanlaten overdag.
Nou ja dan weet je dat ook weer..
Regel als eerst maar internet deze week! Dat is namelijk belangrijk!!!
Hou van je XXX Thijs! -
08 Mei 2007 - 17:58
Arlen:
Heeey!!
Super hoor je eigen huisje!! Je moet snel meer foto's maken en op internet zetten!!
Grappig dat je die tussen Nederland en Chili verschillen zo duidelijk merkt op je stage. Aan allebei de kanten zit waarschijnlijk iets goeds en jij hebt nu het voordeel dat je van beide manier kunt gebruiken wat jij het beste vindt!
Oh ja nog over dat "El padre nuestro"... dat ik volgens mij het christelijke gebed wat hier het "Onze Vader" heet.. Dat is zeg maar het belangrijkste gebed voor de Christenen. Het heeft er mee te maken dat Jezus voor het eerst God aansprak als "Vader"... (jaaah zo is mijn keuzevak Wereldreligies toch nog ergens goed voor geweest)
Nou meis, geniet lekker van je huisje!
Doe de groetjes aan iedereen die ik ken daar!!
Heel veel liefs van je nichtje! -
08 Mei 2007 - 19:39
Cecilia:
Dag lieverd,
Hardstikke leuk dat je je eigen plekje heb gevonden. 't ziet leuk uit. Opruimen en de was doen zal het zeker tegenvallen, maar tja, het is je eigen rotzooi en niemand die mee zich zal bemoeien.
Ik ben helemaal met Thijs eens, "regel als eerst maar internet deze week" Dat is zeker belangrijk voor ons, dan vervelen we ons namelijk niet, tja, begrijp je dat nou?????
Nu moeten we alleen maar wachten op je berichten.
Ik vind 't leuk, netals Arlen, dat je het verschil tussen de manier van aanpak in Nederland en Chile zo duidelijk ziet. Je weet dat je moeder ook altijd duidelijk is geweest in de manier van aanpak met jullie, tja, je heb tenslotte een chileense moeder.
Lieverd doe je best daar en plukt het allerbeste van alles!
Kusjes, besitos y cariños,
La mama -
09 Mei 2007 - 18:38
Pedro:
Hola Natha!
La verdad es que lo unico que me queda es unirme al comemntariode mi madre y se mi sobrina, aunque mi hija tambien tiene razon....enfin,...disfruta de tu apartamento, besos,
Pedro -
11 Mei 2007 - 21:55
Zus:
Hoi Nathalie,
ik heb net als je moeder in het museum gewerkt, en vanavond zaten we op de msn, nou dan weet je het, 2 uur aan het kwekken.Je moeder gaf vol trots jouw site. En nu voor ik ga slapen eerst even je site gelezen.
kind wat een heerlijkheid lekker je eigen huisje en de wasserij om de hoek, ik zou ook niet gaan wassen en lekker alles om de hoek brengen.
Het "el padre" is het onze vader en daar begon bij ons op de lagere school de dag mee, ik zat op een katholieken school.
Geweldig zo als ze dat daar aanpakken, mijn dochter was 6 jaar en heb met heel veel pijn en moeite die speen uit haar mond gekregen.
Ik ga nu regelmatig je site bezoeken, hebben je moeder en ik wat te kletsen.
geniet van je eigen plekje.
toedeloe zus -
13 Mei 2007 - 09:09
Jeffry:
heyzzzz
dat huisje ziet r op de fotos echt knuss uit enzo tof hoor wel beter dat je nu niet constant iemand(die nouwelijks kent) hebt die de hele tijd in je leven aan het neuzen is
nicee
hey ik ga trouwens op vakantie naar portugal we vliegen naar lisabon maar van daaruit weten we nog niet zeker hoe we verder reizen waarschijnlijk naar t zuide
duzzzzzz
khou weer stuur wel n mailtje later vandaag
grts
jeffry -
23 Mei 2007 - 11:11
Fardiyah:
Fantastisch die nieuwe woning. Ziet er heel knus uit. Ik had vroeger ook zo'n electrische boiler voor de douche. Is inderdaad heel duur in gebruik, want als je hem aan laat staan wordt de hele dag en nacht door het water op een bepaalde (warme) temperatuur gehouden, vandaar. Ik deed het aan als ik thuis kwam van werk, kon dan 's avonds lekker douchen en de afwas doen en dan ging het uit. Misschien heb jij ook al zoiets bedacht?
Op het gevaar af, dat je het inmiddels al gehoord hebt: het "versje" dat 'El padre nuestro' heet klinkt verdacht veel als "Het Onze Vader", het belangrijkste gebed dat alle christenen kennen. Weet je hoe het in het Nederlands gaat? Hier komt het:
Onze vader die in de hemelen zijt,
Uw naam worde geheiligd
Uw koninkrijk kome,
Uw wil geschiede,
Zowel in de hemel als ook op aarde.
Geef ons heden ons dagelijks brood
En vergeef ons onze schulden,
Gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren.
En leidt ons niet in verzoeking,
Maar verlos ons van het kwaad.
(tot zover voor de katholieken - de protestanten hebben nog een toevoegsel):
Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid,
Tot in Eeuwigheid, Amen.
Nou, Nathalie, tot zover deze stichtelijke woorden van je "oude" voormalige mentor. Het is dus toch weer een lang verhaal geworden. Sorry. Omhelsd, Fardiyah